Satın Alınacak 10 Ucuz Kripto Paralar Hangileri? | Finansmix

Satın Alınacak 10 Ucuz Kripto Paralar Hangileri? | Finansmix

Serkan Çorum Serkan Çorum
Pazar, 14 Ağustos 2022

Bitcoin ve diğer ünlü kripto para birimlerine birçok alternatif var. Biraz kriptoya yatırım yapmaya hazırsanız, bu uygun fiyatlı seçenekleri göz önünde bulundurun.

Kripto para birimleri, özellikle spekülatif yatırımcılarla, bu günlerde tüm öfke. Eskiden "uç" bir yatırım olan şey, şimdi finans basınında ön planda ve merkezde. CNBC gibi finansal ağlar bile günlük olarak bitcoin hakkında konuşur ve mevcut fiyatı gösteren ekranda bir ticker tutar.

Hepsini bir araya getirin ve şimdi ortalama yatırımcı bile bitcoin ve kripto para birimi hareketinin farkında. Ancak Bitcoin, piyasadaki tek kripto para birimi değil.

Kripto düzeltmenizi büyük isimlerden uzaklaştırmak istiyorsanız birçok başka seçenek var. Her kripto para biriminin benzersiz olduğunu ve bu spekülatif ürünlerden herhangi birine yatırım yapmadan önce finansal danışmanınıza danışmalısınız.

Satın Alınacak En Ucuz Kriptolar Nelerdir?

Biraz kriptoya yatırım yapmaya hazırsanız, 2022'de güzel getiriler sağlayabilecek aşağıdaki 10 ucuz seçeneğe göz atın.

1. XRP (XRP)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: 0,3692 dolar.

XRP, XRP Ledger adlı açık kaynaklı dağıtılmış bir defter kullanan açık kaynaklı bir kripto para birimidir. Küresel işlemleri kolaylaştıran bir kurumsal blok zinciri şirketi olan Ripple tarafından geliştirilmiştir. Ripple, XRP'nin ödemeler için oluşturulduğunu ve işlemleri standart küresel ödeme altyapısı üzerinden mümkün olandan daha hızlı, daha güvenilir ve daha düşük bir maliyetle gerçekleştirebileceğini söylüyor.

Ripple şu anda ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu tarafından kayıt dışı menkul kıymet ticareti yaptığını iddia eden bir davaya karışmış durumda. Bununla birlikte, bir hükümet gözlemci grubu tarafından SEC yetkililerinin Ripple ve XRP'ye karşı önyargılı olduğunu iddia eden yeni bir dava, Ripple aleyhindeki davanın yatırımcıların lehine çözülmesine yardımcı olabilir.

Davaları çevreleyen belirsizliğe rağmen, şirketin 28 Temmuz XRP Piyasaları raporuna göre, Ripple'ın Talep Üzerine Likidite ödeme ürünü, 2021'in ikinci çeyreği ile 2022'nin aynı çeyreği arasında dokuz kat büyüdü.

FXStreet'in bildirdiğine göre, Ripple, analistlerin halka açılmadan önce bilançosunu güçlendirmek için bir hareket olduğunu söylediği yatırımcılarından birinden C Serisi hisselerde 200 milyon dolarlık geri satın aldı. SEC davası çözüldükten sonra Ripple'ın halka arzını duyuracağı beklentisi, CEO Brad Garlinghouse CNBC'ye aslında bir halka arz olasılığını araştıracağını söylediğinde son zamanlarda çekiş kazandı.

XRP'nin fiyatı bir yıl öncesine göre oldukça düştü ve onu 1 doların altında bir fiyata satın alabilirsiniz.

2. Dogecoin (DOGE)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: 0.06634 $.

Dogecoin bir tür şaka olarak ortaya çıktı, ancak bundan faydalananlar için oldukça gerçek oldu. Madeni para, özellikle 52 haftanın en yüksek seviyesi olan 0.351$ ile karşılaştırıldığında, 2 Ağustos itibariyle jeton başına 0.07$'dan daha az bir fiyatla kesinlikle "ucuz".

Gerçek işlevlere hizmet eden diğer birçok kripto para biriminden farklı olarak, dogecoin, bitcoin üzerine hicivsel bir yaklaşım olarak yaratıldı. Geçen yıl, kripto para birimi, Elon Musk'ın mesaj panolarındaki ve tweet'lerindeki yutturmacaya dayanarak keskin bir şekilde yükseldi. Bu, GameStop'u 2021'de tek bir haftada %400'den fazla artıran spekülasyonla aynı türden.

Tabii ki, gerçek kar elde etmiş ve hala “ucuz” kripto para birimleri arayanlar için bu muhtemelen önemli değil. Ve bu, önümüzdeki yıl ödeyebilir. Aralık 2021'de Musk, bir tweet'te " Tesla, Doge ile bazı ürünleri satın alınabilir hale getirecek ve nasıl gittiğini görecek" dedi.

Bununla birlikte, dogecoin, son sekiz ayın kripto satışlarından sert bir şekilde etkilendi. Düşüşten çıkıp çıkmayacağı henüz belli değil, ancak birçok yatırımcı düşüşü bir kıyamet işareti yerine bir satın alma fırsatı olarak görüyor.

3.Chainlink

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı 7,16 $

Chainlink, Chainlink merkezi olmayan oracle ağına güç sağlayan başka bir Ethereum tokenidir. Bu ağ, harici veri kaynaklarına, API'lere ve ödeme sistemlerine güvenli bir şekilde bağlanmak için kullanılır.

Chainlink, kendisini, blok zinciri teknolojisinin artılarını, yani güvenlik ve güvenilirlik garantilerini korurken, akıllı sözleşmelerin yeteneklerini genişletmek için gerçek dünya verilerinin ve zincir dışı hesaplamanın etkinleştirilmesi olarak tanımlıyor. Zincir bağlantı fiyatı uygun bir şekilde hareket ediyor ve şu anda yıldan yıla %64'ten fazla düşüşle 7.00 doların biraz üzerinde oturuyor ve yatırımcılara ucuz satın alma şansı veriyor.

4. Uniswap(UNI)

2 Ağustos itibariyle jeton fiyatı 8,02 $

Merkezi olmayan borsalar arasında önemli bir oyuncu olan Uniswap, madeni para sahipleri arasında merkezi olmayan finans tokenlerinin ticaretini otomatik hale getirerek, madeni paraya sahip olan herkesin seçtikleri herhangi bir token çifti için bir likidite havuzu oluşturmasına olanak tanır.

US News, son derece değişken olmasına rağmen, Uniswap'ın merkezi olmayan değişim alanında erken bir oyuncu olma avantajına sahip olduğunu bildirdi. Sadece 3,9 milyon adresten de olsa toplam işlem hacminde yakın zamanda 1 trilyon doları aştı ve bu da büyüme için bolca yer olduğunu gösteriyor.

5. Cardano (ADA)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: 0,4945 dolar

Cardano, 1,00 dolardan daha düşük bir fiyatla çok ucuz bir kripto para birimi olmaya devam ediyor - şimdi daha da fazlası, Cardano'yu Eylül 2021'de tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 3,10 dolardan gerileyen kripto para birimi çöküşü sırasında.

Coinbase'e göre Cardano, Ouroboros adı verilen ve yüksek enerji maliyetleri olmadan işlemleri doğrulayabilen bir hisse kanıtı konsensüs protokolü üzerine inşa edilmiş bir blok zinciri platformudur. Geliştiricileri Ouroboros'un Cardano ağının ademi merkeziyetçiliğine izin verdiğini ve güvenlikten ödün vermeden küresel gereksinimlere sürdürülebilir bir şekilde ölçeklendirme yeteneği sağladığını söylüyor.

Cardano'daki geliştirme, Haskell programlama dilini kullanır. Cardano jetonunun sembolü olan ADA, 19. yüzyıl matematikçisi Ada Lovelace'den geliyor.

Cardano'nun şimdiye kadar etkileyici bir sicili var. InvestorPlace'e göre, geçen yılın sonlarında 20 milyondan fazla işlemi kesinti olmadan gerçekleştirdi ve kısa süre önce bir aydan kısa sürede 10.000 kullanıcı kazanan bir ödül simgesi olan ADACash'i piyasaya sürdü.

Yaklaşan projeler arasında, takas edilemeyen bir token pazarı ve DeFi işlemleri için bir takas yer alıyor. Haziran ayı başlarında, Cardano blok zincirinde 1.000'den fazla proje inşa edildi.

InvestorPlace, Hydra adlı yaklaşan bir yükseltmenin işleme beslemelerini önemli ölçüde artıracağını ve bunun da daha yüksek fiyatları tetikleyebileceğini bildirdi. Cardano bir çıkış tarihi açıklamamış olsa da, önceki açıklamalar 2022'nin sonlarında çıkabileceğini gösteriyor.

6. Polygon (MATIC)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı : 0,8651 dolar

Polygon, Ethereum'u çok zincirli bir sisteme genişletmenin bir yolu olarak Ethereum ağı üzerine kurulmuş merkezi olmayan bir uygulamadır. Coinbase ve Binance tarafından desteklenen Polygon, geliştiricilerin merkezi olmayan uygulamaları daha hızlı, daha verimli ve daha ucuza dağıtmak için ihtiyaç duydukları çözüm olabilir, diye belirtti Benzinga, MATIC'i en umut verici "ikinci katman" tokeni olarak adlandırdı - yani mevcut bir blok zinciri üzerine inşa edilmiş bir token.

US News'in bildirdiğine göre, tüm kripto para yatırımları oldukça spekülatif, ancak MATIC'in Aralık 2021'in başlarındaki satışlar sırasında direnç gösterdiğinin ve diğer kriptoların düştüğü %21 oranında arttığının iyi bir işareti olabilir.

O zamandan beri artan rekabet nedeniyle düzeldi, ancak analistler, Polygon'un güçlü bir ekip ve ses teknolojisi tarafından desteklendiğini ve bunun MATIC'i uzun vadede iyi bir bahis haline getirdiğini söylüyor.

7. Stellar (XLM)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: 0.1146 $

Stellar kendi ödeme ağıdır ve bu ağda para birimi olarak yıldız lümenlerini kullanır. Ağ herkes tarafından kullanılabilirken, büyük işlemler yapan finansal kurumları birbirine bağlamak için tasarlandı. Stellar ağında, bu tür işlemler, geleneksel ve hatta rakip blok zinciri ağlarının aksine, neredeyse anında veya çok az maliyetle yapılabilir.

Yıldız lümenlerinin fiyatı geçen yıl boyunca oldukça değişkendi, ancak endüstri analistleri XLM fiyatlarının 2022'de kazançlar görmesini bekliyor. Bitcoin'i izleyerek XLM'nin nereye yönelebileceğini anlayabilirsiniz - iki kripto para biriminin fiyatları genellikle InvestorPlace'e göre aynı yönde.

8. Sandbox (KUM)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: $1.26

Sandbox, blok zinciri tabanlı bir metaverse - kullanıcıların NFT'ler biçiminde dijital varlıklar oluşturmasına, satın almasına, satmasına ve toplamasına olanak tanıyan " kazanmak için oyna " modelini kullanan sanal bir oyundur. Benzinga, ayrıca kendi oyunlarını oluşturup bunlardan para kazanabileceklerini ve birisi onları oynadığında SAND kazanabileceklerini açıkladı.

CoinMarketCap'e göre Pixowl, oyunu ana akım oyunlara blok zincirini tanıtmak için 2011'de yarattı. Yatırımcılar arasında Atari, Helix ve CryptoKitties yer alıyor.

Meta veri depoları etrafındaki mevcut hype ile, The Sandbox gibi blok zincir oyunları daha yeni başlıyor olabilir.

9. Decentraland(MANA)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: 0,9561 ABD doları

Decentraland, aynı adı taşıyan Ethereum blockchain tabanlı sanal gerçeklik oyununun arkasındaki simgedir. Securities.io, Decentraland'ı, kullanıcıların içerik geliştirmek ve para kazanmak, mal ve hizmet satın almak ve diğer mülkleri ziyaret etmek için arazi satın aldığı 3B sanal bir dünya olarak tanımladı.

Variety'nin bildirdiğine göre, metaverse yenilikçisi olarak Decentraland, Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin'in hikayesini anlatan “The Infinite Machine” film uyarlamasının geliştirilmesine yardımcı olmak için Versus Entertainment tarafından imzalandı.

1,77 milyar dolarlık piyasa değeri ile bu kripto para projesi tam olarak çocuk oyuncağı değil. Kasım 2021'deki en yüksek seviyesi 5,48$'dan aşağı olmasına rağmen, MANA bu artıştan önce hala 0,8155$'ın üzerinde satış yapıyor.

10. NEARProtocol(NEAR)

2 Ağustos itibariyle madeni para fiyatı: $4.20

NEAR Protocol, CoinMarketCap'e göre, rakip blok zincirlerine kıyasla daha hızlı işlem hızları, daha iyi çıktı ve daha fazla birlikte çalışabilirlik ile topluluk tarafından işletilen bir bulut bilgi işlem platformu olarak tasarlanmış bir katman blok zinciridir.

Bu listenin diğer blok zincirlerinden bazılarının olgunluğundan yoksun olmasına rağmen, ilk kodu güncellemek ve güncellemeleri yayınlamakla görevlendirilen kolektif, “gündelik insanlar için” işlevsellik sağlarken para ve kimlik gibi yüksek değerli varlıkları yönetebilen son derece güvenli bir platform yapmayı amaçlıyor. ” NEAR kısa süre önce kendi stablecoin'i $USN'yi piyasaya sürdü.

Benzinga'nın bildirdiğine göre, Doomslug adlı bir hisse kanıtı mekanizması, maliyetleri artırmadan platformu güvence altına alıyor ve Nightshade teknolojisi, işlemeyi hızlandırmak için blok zincirinin işlem geçmişini bölüyor. Proje, Web3'ün benimsenmesinin önündeki engelleri azaltma potansiyeline sahiptir - Web3, blok zinciri tabanlı bir internetin sloganıdır.

İlginizi Çekebilir :

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.