Dogecoin fiyat analizi: 0,06 dolar destek bekleyecek mi? | Finansmix

Dogecoin fiyat analizi: 0,06 dolar destek bekleyecek mi? | Finansmix

Serkan Çorum Serkan Çorum
Pazar, 04 Eylül 2022

Dogecoin, 0,06 dolarlık güçlü desteğe yakın. Parite bir toparlanma başlatacak mı yoksa ayılar fiyatı 0,05 dolara düşürecek mi?

Dogecoin önümüzdeki birkaç gün içinde konsolide olabilir.

26 Ağustos'ta kripto para fiyatlarındaki keskin düşüş, gün için yaklaşık %8 düşen Dogecoin'i (DOGE) da etkiledi. Bununla birlikte, olumlu bir işaret, daha düşük seviyelerin alıma tanık olması ve boğaların 31 Ağustos 2022 itibariyle 0,06 dolarlık güçlü destekten toparlanma başlatmaya çalışmasıdır.

ABD Federal Rezerv Başkanı Jerome Powell'ın 26 Ağustos'ta yıllık Jackson Hole Ekonomi Sempozyumu'nda yaptığı konuşmada şahin bir duruş sergilemesinin ardından riskli varlıklar sınırda.

Bir başka şahin ses, enflasyon soğuyana kadar faiz oranlarının daha yüksek kalacağı konusunda uyaran New York Federal Rezerv Başkanı John Williams'ın sesiydi. Wall Street Journal ile yaptığı röportajda Williams, kısıtlayıcı politikanın bir süre daha devam edeceğini söyledi. "Bu, çok kısa bir süre için yapacağımız ve sonra rotayı değiştireceğimiz bir şey değil" diye ekledi.

Makro rüzgarlar, yatırımcıları, genellikle yatırımcılar risk almaya istekli olduklarında odakta olan mem paralarından uzak tutmuş olabilir.

Öte yandan, RepeatAfterVee adındaki bir Twitter kullanıcısı, Dogecoin'in kurucu ortağı Billy Markus'a Dogechain projesini tanıtmak için 14 milyon dolar teklif edildiğini vurguladı, ancak teklifi reddetti.

Alıcılar bir toparlanma başlatabilir mi? Dogecoin tekrar yükselebilir mi? Öğrenmek için DOGE fiyat analizini okuyun.

Dogecoin fiyat teknik analizi: Haftalık grafik

DOGE'nin fiyatı geçen hafta aşağı yönlü hareketini genişletti ve %10.77 düşerek 0.06$'da tamamladı. Negatif bölgedeki aşağı eğimli hareketli ortalamalar ve göreceli güç endeksi (RSI), ayıların hakim olduğunu gösteriyor.

Ayılar fiyatı 0,06 dolardaki güçlü desteğin altına düşürürse, DOGE/USD paritesi 0,05 doların hemen altındaki Haziran dip seviyelerini yeniden test edebilir. Bu, boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü bu destek kırılırsa parite düşüş trendinin bir sonraki ayağına başlayabilir. Parite daha sonra 0,04 dolara düşebilir.

Aksine, fiyat mevcut seviyeden yükselirse, boğalar pariteyi 20 haftalık üssel hareketli ortalamanın ( EMA ) üzerine itmek için bir girişimde daha bulunacak. Başarılı olurlarsa, parite düşüş trendi çizgisine ve ardından 50 haftalık basit hareketli ortalamaya ( SMA ) geçebilir.

Alıcılar, yeni bir yükseliş trendinin başlangıcını işaret etmek için fiyatı bu direncin üzerine çıkarmak zorunda kalacaklar.

Dogecoin fiyat teknik analizi: Günlük grafik

Alıcılar, 25 Ağustos'ta DOGE'nin fiyatını 20 günlük EMA'nın üzerine çıkarmaya çalıştı ancak ayılar yerini korudu. Bu satışları yoğunlaştırdı ve parite 30 Ağustos'ta 0,06 dolarlık güçlü desteğe düştü.

Düşen 20 günlük EMA ve 41'e yakın RSI, ayıların hafif bir kenarı olduğunu gösteriyor. Fiyat 0,06 doların altına düşer ve devam ederse, satış ivmesi artabilir. Parite daha sonra 0,05 dolara düşebilir.

Bu düşüş görüşünü geçersiz kılmak için boğaların fiyatı hareketli ortalamaların üzerine itmesi ve sürdürmesi gerekecek. Bu, olası bir ralli için kapıları 0,08 dolara ve ardından 0,09 dolara açabilir. Bu seviye yine güçlü bir engel olarak hareket edebilir, ancak boğalar bunu aşarsa parite düşüş trendi çizgisine yükselebilir.

Dogecoin: Bu hafta alım mı satım mı?

Dogecoin kritik desteğin yakınında 0,06 dolardan işlem görüyor. Bu seviye yol verirse, Dogecoin fiyat analizi paritenin 0,05$'a düşebileceğini gösteriyor. Öte yandan, boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa parite 0,08 dolara yükselebilir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.