Flama Formasyonu Nedir? Yükselen ve Alçalan Hedefi, Sonrası.

Flama Formasyonu Nedir? Yükselen ve Alçalan Hedefi, Sonrası.

Serkan Çorum Serkan Çorum
Perşembe, 30 Haziran 2022

Flama Formasyonu nedir? Nasıl analiz edilir? Hedef fiyat nasıl belirlenir? Ters, Yükselen Flama Formasyonları Nasıl Çizilir?

Flama Formasyonu Nedir?

Flama formasyonu, herhangi bir emtiada, büyük bir hareketin bayrak direği olarak adlandırıldığında oluşan devam modeli olarak geçmektedir.

Flama formasyonu nasıl oluşur?

Flama formasyonu kısaca şu aşamaların gerçekleşmesi ile oluşur:

  • Kısa zaman dilimleri içerisinde yüksek hacimli çok sert fiyat hareketleri gerçekleşir. Bu hareketler, flamanın sap kısmını oluşturur.
  • Sert fiyat hareketlerinin ardından kısa zamanlı, üçgen şekline benzer hareketler ile konsolidasyon süreci görülür. Bu konsolidasyon süreci ise flamanın kendisini oluşturur.

Flama formasyonu nasıl görünür?

Flama formasyonu, bayrak formasyonundan farklı olarak bir sap ve üçgene benzeyen bir flama şeklinden oluşur. Flamanın oluşumunun ardından, fiyatın flama üst çizgisini aşması ile formasyon onaylanır.

Flama formasyonu hedefi nedir?

Flama formasyonunun hedefi, başlangıçta oluşan flama direğinin boyunun, fiyatın flama üst çizgisinin üzerine çıktığı noktaya eklenmesi ile görseldeki gibi belirlenir.

  • Flama formasyonlarında iki tip formasyon söz konusudur:
  • Yükselen Flama Formasyonu
  • Ters Flama Formasyonu
Yükselen Flama Formasyonu
Yükselen Flama Formasyonu

Yükselen Flama Formasyonu Nedir?

Yükselen Flama formasyonu, yukarı yönlü sert bir yükseliş hareketinin ardından oluşan bir üçgensel konsolidasyon ile meydana gelir. Yükseliş hareketi flamanın sapını, üçgensel fiyat hareketi ise flamanın kendisini oluşturur. Yükselen Flama formasyonu, üçgenin üst kenarını geçmesi ile onaylanır ve fiyatın yükselişe devam etmesi beklenir.

Ters Flama Formasyonu Nedir?
Ters Flama Formasyonu Nedir?

Ters Flama Formasyonu Nedir?

Ters Flama formasyonu, aşağı yönlü sert bir düşüş hareketinin ardından oluşan bir üçgensel konsolidasyon bölgesi ile meydana gelir. Düşüş hareketi flamanın sapını, üçgensel konsolidasyon hareketi ise flamanın kendisini oluşturur. Ters Flama formasyonu, fiyatın üçgenin alt kenarını kırması ile onaylanır. Fiyatların düşmeye devam etmesi beklenir.