Ethereum fiyat analizi: 2.000 dolara yolculuk başladı mı? | Finansmix

Ethereum fiyat analizi: 2.000 dolara yolculuk başladı mı? | Finansmix

Serkan Çorum Serkan Çorum
Pazar, 04 Eylül 2022

Ethereum, hareketli ortalamaların üzerine çıkmaya çalışıyor. Boğalar çabalarında başarılı olacak mı yoksa fiyat düşecek ve düzeltmeye devam edecek mi?

Ethereum yakın vadede 1.700 doların üzerine çıkabilir.

Geçen haftaki kripto satışları, Ethereum'u 27 Ağustos'ta 1.500 doların altına çekti. Bununla birlikte, olumlu bir işaret, boğaların agresif bir şekilde daha düşük seviyelerde satın almasıdır. Alıcılar, 30 Ağustos 2022 itibariyle Ethereum'i hareketli ortalamaların üzerine çıkarmaya çalışıyor.

Fiyat tahmin sitesi IntoTheBlock'ta analist olan Lucas Outumuro, 29 Ağustos tarihli bir raporda, Ethereum'un fiyatındaki düşüşün ve merkezi olmayan finans (DeFi) ve takas edilemez token (NFT) alanlarından gelen talebin zayıflamasının, Ethereum'un haftalık ağ ücretlerini gönderdiğini söyledi. iki yılın en düşük seviyesine. Bununla birlikte, uzun vadeli yatırımcılar, merkezi borsalardan yaklaşık 500 milyon dolarlık Ethereum çekildiğinden, birikim yapmak için daha düşük seviyeleri kullanıyor gibi görünüyor.

Milyarder girişimci Mark Cuban, 15 Eylül'de gerçekleşmesi beklenen Ethereum'un Birleşmesi'nin uzun vadeli beklentileri konusunda iyimser. “Birleşmenin hayranıyım. Küba, Fortune'a verdiği röportajda, "Enerji kullanımı konusunun önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

Bir başka yükseliş sesi, ARK Invest analisti Frank Downing'den geldi. For Your Innovation Podcast'inde konuşan Downing, Ethereum'un Bitcoin'e göre üstün performansının, önceki risk-off dönemlerinden bir farklılık gösterdiğini ve bu varlıkların tekrar risk-açık modunda olduğunu gösterdiğini söyledi. Downing, Ethereum'un Bitcoin'e göre değer artışını “bir bütün olarak kripto ekosisteminin artan gücünün bir işareti” olarak görüyor.

Tüccarlar, Birleşme beklentisiyle daha düşük seviyelerde Ethereum almaya devam edecek mi? Ethereum yükselebilir mi? Öğrenmek için ETH fiyat analizini okuyun.

Ethereum fiyatı teknik analizi: Haftalık grafik

ETH'nin fiyatı geçen hafta düşmeye devam etti. ETH/USD paritesi %11.84 düşüşle haftayı 1.426.44$'da tamamladı . Bununla birlikte, küçük bir pozitif, boğaların bu hafta fiyatı 1.500 doların üzerine geri çekmesi. Bu, daha düşük seviyelerde güçlü talebi gösterir.

Alıcılar, fiyatı 20 haftalık üssel hareketli ortalamanın ( EMA ) ve 2.030.84 $ direncinin üzerine çıkarmak için bir girişimde daha bulunacaklar. Başarılı olurlarsa parite ivme kazanabilir ve 50 haftalık basit hareketli ortalamaya ( SMA ) doğru toparlanabilir.

Tersine, fiyat 20 haftalık EMA'dan tekrar düşerse, ayıların bu seviyeyi agresif bir şekilde savunmaya devam ettiğini gösterecek. Satıcılar daha sonra fiyatı 1.422 doların altına düşürmeye çalışacaklar. Başarırlarsa, düşüş 1.300 dolara ve daha sonra 1.000 dolara kadar uzayabilir.

Ethereum fiyatı teknik analizi: Günlük grafik

Ethereum'un fiyatı 26 Ağustos'ta 20 günlük EMA'dan düştü ve 50 günlük SMA'nın altına düştü. Satış devam etti ve ayılar fiyatı 27 Ağustos'ta psikolojik desteğin 1.500 doların altına çekti, ancak daha düşük seviyeleri sürdüremediler.

Parite 29 Ağustos'ta 1.422.07$'dan keskin bir şekilde toparlandı ve hareketli ortalamalara ulaştı. Bu, daha düşük seviyelerde agresif satın almayı gösterir. 

Göreceli güç endeksi (RSI) 47'ye yükseldi ve düşüş momentumunun zayıflamış olabileceğini gösteriyor.

Boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarırsa, ayıların kontrolünü kaybediyor olabileceğini gösterecektir. Boğalar daha sonra bariyeri 1.700 dolardan aşmaya çalışacak ve pariteyi 2.030.84 dolardan genel dirence itecek.

Öte yandan, fiyat mevcut seviyeden düşerse, ayıların hareketli ortalamaları agresif bir şekilde savunduklarını gösterecektir. Satıcılar daha sonra pariteyi 1.422 doların altına düşürmeye çalışacaklar. Bu destek kırılırsa parite daha derin bir düzeltmeye başlayabilir.

Ethereum: Bu hafta alım mı satım mı?

Ethereum son iki günde keskin bir yükseliş yaşadı ve hareketli ortalamalara ulaştı. Boğalar fiyatı hareketli ortalamaların üzerine çıkarsa ve genel direnci 1.700 dolarda tutarsa, Ethereum'un fiyat analizi 2.000 dolara kadar bir ralli öneriyor. Tersine, fiyat hareketli ortalamalardan düşerse, ayılar pariteyi 1.422 doların altına düşürmeye ve düzeltmeye devam etmeye çalışacak.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.