Cardano (ADA) fiyat analizi: geri dönüş paterni %62 ralli gösteriyor. | Finansmix

Cardano (ADA) fiyat analizi: geri dönüş paterni %62 ralli gösteriyor. | Finansmix

Serkan Çorum Serkan Çorum
Pazar, 04 Eylül 2022

ADA, yukarı yönlü bir geri dönüş modelini tamamlamaya çalışıyor. Dikkat edilmesi gereken kritik seviyeler nelerdir?

ADA kısa vadede kademeli olarak yükselebilir.

Yatırımcılar, geliştirmenin son aşamalarında olan Vasil hard fork beklentisiyle Cardano'yu daha düşük seviyelerde biriktiriyor. Alıcılar, Cardano'daki 0,53 dolar civarındaki düşüşü durdurmaya ve 18 Ağustos 2022 itibariyle daha yüksek bir dip oluşturmaya çalışıyorlar.

Vasil hard fork başlangıçta Haziran ayı için planlanmıştı, ancak teknik sorunlar nedeniyle ertelendi. Hard fork için yeni bir resmi tarih belirlenmemiş olsa da Cardano kurucusu Charles Hoskinson yakın tarihli bir videoda “Vasil iyi görünüyor” dedi. 

Hoskinson şunları söyledi: “1.35.3 çıktı ve hard fork birleştirici olayının zorlandığı bir şey keşfedilmediği sürece muhtemelen bu düğüm olacak. Bu yüzden topluluk tarafından hızla benimseniyor, test ediliyor ve üzerinde oynanıyor.”

Pazar istihbarat firması Messari, geçtiğimiz günlerde bir tweet'te Cardano'nun diğer büyüyen ekosistemlere kıyasla “daha ​​agresif bir şekilde fiyatlandırıldığını” söyledi. Cardano'nun günlük işlemlerinin rakipler arasında en düşük seviyede olduğunu ve tokenin merkezi olmayan alanda kilitli toplam değer açısından Solana ve Algorand'ı takip ettiğini söyledi. Bununla birlikte, yıllık gelir açısından Cardano, diğer blok zincirlerini geride bıraktı.

Vasil hard fork, Cardano için bir dönüm noktası olacak mı? Etkinlikten sonra ADA yükselecek mi yoksa yatırımcılar kâr elde edecek mi? Grafiklerin ne önerdiğini öğrenmek için aşağıdaki ADA fiyat analizini okuyun.

Cardano teknik analizi: Haftalık grafik

ADA'nın fiyatı 0,40 dolar civarında bir dip oluşturmaya çalışıyor. Boğaların güçlü alımları, fiyatı düşen kama formasyonunun düşüş trendi çizgisinin üzerine itti. Bu, düşüş trendinin sona erebileceğinin ilk göstergesi.

Ancak, göreceli güç endeksi (RSI) negatif bölgede kaldığı için ADA/USD çifti henüz sağlam değil. Bu, momentumun ayıları desteklediğini gösteriyor.

Ayılar fiyatı 0,50 doların altına düşürürse, parite 0,40 dolarlık kritik desteğe düşebilir. Bu, boğaların savunması için önemli bir seviye çünkü bunun altında bir kırılma, düşüş trendinin yeniden başlamasına işaret edebilir.

Tersine, fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 0,60 doların üzerine çıkarsa, toparlanma 0,80 dolara ulaşabilir. Bu seviye, ayılar tarafından tekrar güçlü satışlar çekebilir, ancak boğalar bu engeli aşarsa, ralli 1,20 dolara kadar uzayabilir.

Cardano teknik analizi: Günlük grafik

ADA'nın fiyatı yuvarlanan bir dip deseni oluşturmaya çalışıyor. Fiyat mevcut seviyeden yükselir ve 0,60 doların üzerine çıkarsa, boğalar genel engeli 0,64 dolardan temizlemeye çalışacak.

Bu olursa, geri alma kurulumu tamamlanacaktır. Parite daha sonra 0,88 dolarlık bir model hedefi olan yeni bir yükseliş trendi başlatabilir.

Öte yandan, fiyat 0,64 dolardan düşerse, ayıların daha yüksek seviyelerde aktif olduğunu gösterecek. Aşağı yöndeki anlık destek 0,50 dolar. Bu seviye kırılırsa, parite 0,45 dolara ve ardından 0,40 dolara düşebilir.

Böyle bir hareket, pariteyi bir süre için 0,40 ile 0,64 dolar arasında geniş bir aralıkta tutabilir.

Cardano: Mevcut seviyelerden alım mı satım mı?

Cardano'nun fiyat analizi, alıcıların dip oluşturmaya çalıştığını gösteriyor. Boğalar fiyatı 0,60 doların üzerine çıkarsa, parite 0,64 dolara yükselebilir. Boğalar, bir trend değişikliği sinyali vermek için bu engeli aşmak zorunda kalacak. Tersine, 0,50 doların altındaki bir kırılma pariteyi 0,45 dolara indirebilir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.