Avatar oluşturma platformu Ready Player Me 56 milyon dolar topladı

Avatar oluşturma platformu Ready Player Me 56 milyon dolar topladı

Serkan Çorum Serkan Çorum
Perşembe, 25 Ağustos 2022

Ready Player Me, hizmetlerini hızla ölçeklendirdi ve şu anda Tencent, Adidas ve Dior dahil 3.000'den fazla müşteriye sahip.

Platformlar arası avatar oluşturma platformu Ready Player Me, meta veri tabanında 3D ve sanal kimlikleri dönüştürmek için Andreessen Horowitz'in firmasından 56 milyon dolar topladı .

Andreessen Horowitz fonları a16z Games Fund One ve a16z crypto, Roblox'un kurucu ortağı David Baszuck; Twitch ve Fractal'ın kurucu ortağı Justin Kan; King Games'in kurucu ortakları Sebastian Knutsson ve Riccardo Zacconi; Kevin Hart'ın Hartbeat Ventures; D'Amelio ailesi; Konvoy ve diğerleri. 

2014 yılında Timmu Tõke tarafından Estonya, Tallinn'de ortak kurulan Ready Player Me, içerik oluşturucu platformunu ölçeklendirmek , avatar oluşturma sürecinde çeşitliliği geliştirmek ve markalar ve işletmeler için özelleştirme sürecini oluşturmak için B Serisi artışını kullanacağını söyledi .

Ready Player Me bir blog yazısında “Sekiz yıl önce herkesin sevdiği ve sanal dünyalarda kullanabileceği bir avatar yaratmasını kolaylaştırmak için bir yolculuğa çıktık” dedi.

"İnsanların zamanla 3B sanal dünyalarda daha fazla zaman harcayacakları ve kendilerini gerçekten temsil eden bir avatara ihtiyaç duyacakları ve nihayetinde birçok sanal deneyimde seyahat edecekleri açıktı."

2020'de piyasaya sürülen platform, hizmetlerini hızla ölçeklendirdi ve şu anda Tencent, Adidas ve Dior gibi firmalar da dahil olmak üzere 3.200'den fazla müşteriye sahip olduğunu söylüyor. Wise kurucu ortağı Taavet Hinrikus ve Teleport kurucusu Sten Tamkivi liderliğindeki Aralık 2021'de A Serisi bir turda 13 milyon dolar topladı.

“Her sanal dünyanın kendi avatar sistemini oluşturmasının bir anlamı yok. En iyi avatarları oluşturmak için yedi yıl harcadık, böylece zorunda kalmazsınız” dedi şirket  duyuru sırasında.

Gelişen Endüstri

Çevrimiçi oyunlar son yıllarda patlama yaşadı ve 2022'nin ilk çeyreğinde dünya çapında Roblox'ta günlük 54 milyondan fazla aktif kullanıcı vardı. Oyun endüstrisi , endüstrinin 2026 yılına kadar 321 milyar dolar değerinde olabileceği tahminleriyle, önümüzdeki birkaç yıl içinde hızlı büyümesini sürdürecek gibi görünüyor.


Ready Player Me, meta veri tabanında kullanılabilecek tek bir avatar oluşturmak isteyen geliştiriciler için başvurulacak platform olmayı umuyor. Şirket şunları söyledi: “Bu, oyunlarının temel deneyimi için daha fazla kapasite bırakıyor ve daha iyi bir genel deneyim ile sonuçlanacak. Birçok geliştirici ve içerik oluşturucu tarafından oluşturulan ve tek bir şirket tarafından kontrol edilmeyen açık ve bağlantılı bir meta veri deposunun geleceğine inanıyoruz.”

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.