%99 Başarılı Kripto Para, Bitcoin Al Sat ve Bot Programları!

%99 Başarılı Kripto Para, Bitcoin Al Sat ve Bot Programları!

Serkan Çorum Serkan Çorum
Perşembe, 11 Ağustos 2022

Ticaret stratejilerinizi otomatik olarak uygulayabilen başarılı kripto, bitcoin al sat yapabilen web sitelerini ve bot yazılımları sıralıyoruz.

Günlük ticaret, kripto para piyasasının ve ilgili göstergelerin sürekli izlenmesini içeren yorucu bir stratejidir. Alım satım botları, yatırımcıların aynı sürekli izleme gereksinimi olmaksızın düşük fiyattan alıp yüksekten satma alternatifi haline geldi.

Sizin adınıza ticaret yapmak için bir ticaret botu başlatmadan önce, strateji türü ve mevcut fon miktarı da dahil olmak üzere dikkate alınması gereken birçok şey vardır. Yatırımcılar, aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda çiçek açan platform olduğu için şanslı. Peki, ticaret botları nasıl çalışıyor ve hangileri piyasaya hakim?

Kripto Al-Sat Botları Nedir?

Herhangi bir ticaret botunun belirleyici özelliği otomasyondur. Teknolojiye odaklanmış bir endüstri olarak, otomasyonun kripto ticaretine girmesi şaşırtıcı değil. Bu avantajları ile birlikte gelir. Bir ticaret botu korku veya açgözlülük tarafından motive edilmez ve planlanan stratejiye devam edebilir.

Bu stratejiler, piyasadan yararlanmak için farklı yöntemlerle programlanarak botlara beslenebilir. Kripto para ticareti başladığından, botlar için bu mevcut stratejiler daha karmaşık hale geldi. Düşüşlerde satın almaktan, göreli güç endeksine (RSI) dayalı ticaret yapmaya kadar değişebilirler.

Bununla birlikte, herhangi bir kripto para yatırımı türü gibi, ticaret botları da kendi riskleriyle birlikte gelir. Örneğin, bir yatırımcı, değeri düşen bir kripto para birimini otomatik olarak satın almak için bir botu programlarsa, yatırımları da değer kaybeder.

Bu, bazı yatırımcıları otomatik stratejiler seçmekten alıkoymadı ve onlara bunu yapmaları için yer veren birçok platform başlatıldı.

Pionex

Pionex, etkili bir kullanıcı ara yüzünü bazı gelişmiş yatırım seçenekleriyle birleştirdiği için en yüksek puan alan ticaret bot platformlarından biridir. Kullanıcılar, kullanımı kolay uygulamasında veya erişilebilir web sitesinde bir dizi farklı bot kurabilir.

Bu farklı botlar, düşük bir fiyata bir kripto para birimi satın alan ve ardından daha yüksek satan basit bir ızgara AI içerir. Bu arada, bir kaldıraç botu, karı artırmak için ödünç alınan fonları kullanacak ve takip eden bir bot, önceden belirlenmiş bir düşük seviyeye ulaştığında bir varlık satın alacaktır.

Yatırımcılar, bir tür bot seçmenin yanı sıra, yapay zeka stratejisini kullanma veya kendi stratejilerini girme arasında seçim yapabilir. Özelleştirilebilir seçenekler arasında, botun aktif olacağı fiyat aralığını ve kaç kez işlem yapması gerektiğini seçme yer alır.

Unutulmaması gereken önemli bir nokta, Pionex'in botlarının yaptığı her ticaret için %0,05'lik küçük bir tüccar ücreti almasıdır. Bu potansiyel karları azaltacaktır.

Coinrule

Coinrule tarafından daha fazla kişiselleştirmeye izin veren bir bot sağlanmaktadır. Platform, “kurallar” kullanarak botları yönlendirir. Bunlar belirli koşullar yaratan algoritmalardır. Örneğin, bir tüccar, her %2 düştüğünde bitcoin satın alan bir kural oluşturabilir.

Bununla birlikte, yatırımcılar daha az güçlük arıyorsa, Coinrule, aralarından seçim yapabileceğiniz 150'den fazla farklı önceden belirlenmiş kuraldan oluşan bir kütüphaneye sahiptir. Bunlar, daha iyi performans gösteren kripto para birimleri için değer kaybeden madeni paralar satmak gibi gelişmiş seçenekleri veya 50 hareketli ortalama (MA) 200 MA'yı her geçtiğinde bir madeni para satın almak gibi ölçeklendirme stratejilerini içerir.

Coinrule ile ilgili bir dezavantaj, fiyatlandırmasıdır. Ayda ücretsiz 449 $ arasında değişen fiyatları ile yatırımcıların seçebileceği dört farklı paket var. Paketler arasındaki temel fark, işlem hacmi ve aktif kurallar ne kadar yüksekse paketin o kadar pahalı olmasıdır.

TheCollegeInvestor bir incelemede şunları söyledi: “Coinrule, stratejiler geliştirmek ve uygulamak için zamana veya enerjiye sahip olmayan kripto para birimi tüccarlarına bir hizmet sağlayabilir.

“Ancak Coinrule'un ücretli planlarının maliyetleri hızla artabilir. Ve unutmayın, Coinrule'un sizin adınıza gerçekleştirdiği her işlem için borsanıza hala ücret ödüyor olabilirsiniz."

Cryptohopper

Cryptohopper tarafından teknolojik olarak daha da gelişmiş bir ticaret botu sağlanmaktadır. MA geçişi gibi belirli bir stratejiye dayalı olabilen Coinrule'a benzer bir dizi otomatik satın alma botu sunar.

Ancak kripto ticaret botlarını benzersiz kılan şey, AI teknolojisidir. Web sitesinde şunları yazdı: “AI, onu beslediğiniz tüm stratejileri analiz eder ve hangisini kullanması gerektiğine kendi başına karar verebilir.”

Yatırımcıların AI teknolojisini kullanabilmeleri için öncelikle ticaret botlarına çeşitli stratejiler aktarmaları gerekir. Bunlar, mevcut piyasa için en iyi stratejiye bağlı olarak işlemlere giren AI tarafından sıralanır.

Bu, yatırımcıların yüzlerce stratejiyi birleştirmesine ve otomasyonla farklı göstergeleri kullanmasına olanak tanıyor.

Coinrule gibi, Cryptohopper da ayda 0 ile 99 dolar arasında değişen bir fiyatlandırma modeli seçti. Daha pahalı paketler, daha fazla açık pozisyona ve piyasa arbitrajına izin verir.

Bitsgap

Bitsgap platformunda üç ana kripto ticaret botu vardır. Standart grid bot, alış ve satış emirlerini önceden belirlenmiş aralıklarla koyar. Bu arada, dolar maliyeti ortalama botu, tüccarlara giriş fiyatını iyileştirmek için birden fazla fiyat seviyesinde yatırım yapma şansı veriyor. Son olarak, vadeli işlem botları, karı artırmak için kaldıraç kullanır.

Yatırımcılar, kripto ticaret botlarının yanı sıra akıllı algoritma emirleriyle ticaret yapabilir. Bunlara zararları durdur, karları al ve takip eden emirler dahildir.

Web sitesinde şunları yazdı: “ Bitsgap'in misyonu, akıllı siparişler, ticaret botları ve portföy yönetimi araçları gibi en son ticaret otomasyonlarını mümkün olduğunca çok sayıda kripto tüccarı ve yatırımcısına getirmektir. 15'ten fazla farklı borsaya bağlanabilir ve tüm varlıklarınızı tek bir güçlü ara yüz üzerinden yönetebilirsiniz."

Fiyatlar ayda 24 ila 123 dolar arasında değişiyor ve daha pahalı paketler tüccarların daha fazla sayıda botu etkinleştirmesine izin veriyor.  

Blockonomi incelemesi şunları yazdı: “Gelişmiş ticaret araçlarının, teknik göstergelerin ve kullanım kolaylığının bir kombinasyonunu arıyorsanız, Bitsgap dikkate değer. Genel olarak Bitsgap, ticaret yapmak için güvenli, güvenli ve tamamen şifrelenmiş bir platformdur.”

Gunbot

Gunbot tarafından sunulan çığır açan ticaret botu özelliklerinin bir bedeli vardır: Kullanımı zor bir ara yüz. Bu araç, ticaret için kendi komut dosyalarını kodlayabilen ve oluşturabilen yatırımcılar için tasarlanmıştır.

Bitsgap ve diğerleri tarafından sunulan aylık fiyatlandırma modelinin aksine, kullanıcılar Gunbot yazılımını tek seferlik 99$'a satın alabilirler. Ancak, daha fazla özellikle birlikte gelen daha pahalı seçenekler sunar.

Tüccarlar, ızgara botları, trendleri takip eden komut dosyaları ve Bollinger Bantları gibi göstergeleri kullananlar arasından seçim yapabilir. Web sitesi şunları söyledi: “Stratejiler, çok talepkar tüccarlara bile uyacak şekilde tamamen yapılandırılabilir.”

Son düşünceler

Botlarla ticaret, kripto para birimi endüstrisindeki önemli bir sorunu çözer; zaman alıcı bir süreç haline gelmeden karmaşık stratejileri takip etmek. Kişisel tercihlere ve piyasanın mevcut durumuna uygun bir dizi ticaret botu arasından seçim yapabilirsiniz.

Ancak herhangi bir yatırım gibi, tüccarların da botlarının kârlı olduğundan ve değer kaybeden bir varlığa yatırım yapmadığından emin olmak için piyasaya göz kulak olmaları gerekecek.

Ticaret botlarının ne yaptığını tam olarak anlama ihtiyacının yanı sıra,  herhangi bir kripto para birimi yatırımıyla aynı riski teşkil ettiklerini anlamak da önemlidir. Sektörün iyi bilinen değişken piyasası ile ticaret botları kayıplara neden olabilir.

Yorumlar

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.